...

Last thursday my roomies went to beach comber, I had to stay home tho CUZ IM STILL A BABY IN THIS COUNTRY! ugh.. Oh well, I got to make their hair:
Sara
Emma

Huset

Hey Guys!
After getting all our furniture (I LOVE CRAIGSLIST) a trip to target and IKEA we could finally make it pretty in our house! Check it out:
Our beautiful living room!
Above our shoe rack.
Side board and calendars!
Kitchen!
More pics on the upper floor is on its way.. just need to clean up a little first!

Springa

Förstår inte varför jag fortfarande vaknar 7, 8 på morgonen!? Egentligen borde jag ju inte klaga, för det är ju jäkligt nice att få en så lång dag, men de andra tjejerna var ju bara yet laged i typ 2 dagar. haha.. Äsch, det kanske har blivit till en vana nu! AS BRA! Ska ut och springa innan hela strandpromenaden blir fullsmockad med andra löpare, promenadare(?haha?) och cyklister!
see ya soon crazy people!

Uppdatering

San Diego Baby!!

Förlåt att jag inte skrivit på länge, skyller på min dator men framförallt på min lathet. Lika bra å vara ärlig ju.. Dator problemet är nu löst eftersom jag köpt en MacBook! Yaaaay...
Gårdagen löd så här:
vaknade tidigt för att åka och hämta möbler i La Jolla. Dagen innan så gick min kära roomie Emma in på craigslist för att kolla upp soffor men hittade ist ett helt set med möbler bestående av: en vit soffa, två fåtöljer i samma modell som soffan, ett soffbord, två sideboards, ett matbord och 4 stolan.. FÖR $100 endast!! helt sinnes!! Varför så billigt kan man fråga sig då. Jo så här är det: Möblerna stod i ett club house som skulle ommöbleras, så det var tvungna att bli av med möblerna så fort som möjligt, så vi gjorde dem en tjänst kan man ju säga.. Nu är huset iaf komplett, vi har numera någonstans att äta frulle och alla andra måltider och ett underbart vardagsrum där alla i huset kan umgås.. Kalas.. Bilder kommer så fort vi har städat lite. hahah.. Ska till IKEA nu och köpa lite accessoarer :)
Efter vi hade hämtat alla möbler, burit in dem (vilket har gett mig träningsverk idag fast än vi fick hjälp av typ alla vår grannar, he he) så var det dags för mattelektion. Min matte lärare är sååååå seg, men lika bra de, för det börjar bli lite svårt nu. haha. Sen åkte jag och Emma till Fashion Vally för att köpa en MacBook och fixa min iPhone. Jag fick ta mig tusan en splitterny tele, helt sjukt. haha.. Emma satt och pepptalka mig på svenska medan jag pratade med Apple killen på engelska.. haha.. skit kul.
Sjukt bra dag!!! Ska uppdatera med bilder så fort det är i ordning!
Puss och hej!

Pia på besök

Pia, Sofies mamma, var precis på besök i lilla Älmhult!

Kalaaas roligt att täffa henne!

Kram till dig PIA :D

Snurriga tankar

Nu har jag tillbringat hela min morgon och eftermiddag till å surfa nätet och kollat på make-up tutorials. Pixiwoo, två systrar som har youtube kanaler, bloggar, twitter ALLT man kan tänka sig inom IT, och allt handlar om smink, sminkmärken, tips, fashion, skincare YOU NAME IT.. Dom är så jäkla grymma!! Dom är helt klart mina förebilder. Det är något sånt här jag vill göra...tror jag. Men hur gör man? alla tankar bara snurrar runt i skallen på mig!

Tankar som:
*Hur gjorde dom?
*Hur ska jag göra för att bli lika framgångsrik, fast ändå ha min EGEN grej?
*Borde jag ta en himla massa data och ITdesign kursen för att ens förstå mig på hur man skaffar en snygg blogg, hemsida, youtubekanal etc?
*Borde jag plugga eget företagande? ekonomikurser?
*Vilken make-up skola ska jag gå? Hur ska jag finansiear allt och NÄR ska jag börja?
*Ska jag rikta mig till folk i Sverige eller USA eller kan jag på något sätt göra båda två?

Haha, nu när jag läst igenom de frågor som ständigt poppar upp i mitt huvud så inser jag att den stora frågan är:
*VAD ÄR DET JAG EGENTLIGEN VILL HÅLLA PÅ MED??

Vill jag starta mitt eget företag? eller vill jag bli Make-up Artist?? Åh herre guuuuud?!!??!

Jag tror det är viktigt att jag tar det som det kommer det här året. Just nu kan jag inte göra så mycket mer än att koncentrera mig på studierna i USA och vara 20 snart 21.

På återseende :D

Snart San Diego

Imorse när jag vaknade så gick jag in på facebook och det första jag ser är ett foto som Sara postat på ett gäng människor i vårt hus som ska på fest.. Fan vad jag vill vara där.. haha.. :P Nu vill jag ha 9e April, jag fyller 21 och slipper sitta hemma när folk är ute och festar!!!

Att göra innan jag åker till San Diego:
*Packa
*Köpa lösgodis och andra gottigheter som jag vill ha med mig
*Vin- och myskväll med Carro
*Ringa flygbolaget och fråga när mitt flyg går (haha, har tappat bort biljetterna, men det lööööser sig)
*kolla upp datakurser för vårterminen


Att gör när jag kommer till San Diego:
*Packa upp
*Göra fint i huset
*Fixa min iPhone
*köpa en mac-book
*betala hyror och räkningar bläääääää
*sola och bada
*fylla 21!!!!!!!!

Kommer säkert komma på mer med tiden, så uppdaterar senare!

Puss å hej alla glada

Skånerundan

Jag, Hanna och Elina myste till det först i Malmö, där vi fick kalasgod paj, kyckling och sallad + en massa gottit vin och sen i Helsingborg, där det blev lax wookade nudlar och ännu mera vin.

Tack tjejer för helgen. Jag har verkligen haft jättetrevligt. Älskar hur man kan vara ifrån varandra ett år och sen när man träffas så känns det ändå som man aldrig lämnat varandra! <3

Hanna och Elina
Uggle-papegojan och Örnen

jag och hanna
Hanna och jag :D

Alla
Hanna, jag och Elina :D

Kärlek <3


Världens längsta resa hem

Resan hem från sälen var inte den roligaste resan jag varit med om. Mellan malung och borläng så körde tåget på en bil, så vi var tvugna att stanna och vänta 2 timmar för att sedan GÅ (med en stor jäkla väska i snön) till vägen till en buss som skulle ta oss vidare till Borlänge. Resan hem började 9.55 och så var jag hemma typ 23.00 FY FAN! säger jag bara!! Men som tur var så träffade jag en jättegullig tjej på tåget som blev trevligt resesällskap. Tack Michaela från Tingsryd! :D

Sälen

Sälen var helt fantastiskt. Jag önskar bara att jag hade mer tid och pengar så att jag kunde stanna där längre.

Måndag: åkte från stockholm till Sälen. Resan gick bra, inga förseningar vilket man annars är van vid så här års. När jag kom fram, 6,5 timme senare, gick jag med min feta väska och otroligt opraktiska skor(hala som fan) till Sofies jobb. Åååh så fint det var å se henne. När hon jobbat klart gick vi till e-huset och gjorde oss i ordning inför kvällen och sen blev det FEEEEEST :D

Tisdag: Sofie jobbade till 1 tiden och sen kom Agnes och hämtade oss. Otroligt kul å se henne också. Så åkte vi till Experium för att bada och sen blev det hämtpizza och mys hemma hos Agnes. Bakisdag hej.. Fina grejer det!!

Onsdag: Sofie och jag sov ut ordentligt, kollade lite på Vänner och sen blev det Afterski!! Träffade två otroligt härliga killar från Linköping där som vi rockade loss med. Blev lite luftgitarr osv.. It Kicked ASS!! :D Fulla å glada vänatade vi på skjuts hem till hundfjället igen där det blev ännu mer dricka. Killarna vi träffade på afterski kom och förfestade med oss och sen blev det utgång på fjällis.. Å herre guud vilken kväll. HALLELUJA!

Tack allihopa för underbara dagar.. Nästa år hyrs det stuga och utrustning och så bllir det fest både i backarna och på uteställerna :D

Min kära kamera dog, så blev bara några få bilder, här kommer dom: (fler bilder på www.tyngdenpadalskidan.blogg.se)


Ok, jag bjuder på den :S..

Markus
Markus

Sofie och Adam
Adam och Soffan

Limbo
Och så blev det lite limbo!!



School of professional Make Up

EI, det är skolan jag vill gå på! Herre Gud så roligt det ser ut att vara. Lång väg dit dock. Måste kolla med CSN om det godkänns, ringa till skolan och höra med dom vad som gäller och bo göra klart skolan i San Diego.





Den här terminen ska jag plugga Art freehand, Art History, Matte och något mer som jag inte rikgit betsämt än.. :P haha. Men funderar på engelska, eller historia om det fortfarande finns plats, vilket jag tvivar. :S Men ska kämpa! haha..Längtar såååå till jag får börja med sminket på riktigt!! :D

snart är jag i sälen..  :D tjohooo!

Puss

Sälen

Nu bär det snart av mot sälen, ska bara duscha, städa, klä på mig, gå till systemet och ta tunnelbanan till t-centralen först!

Mycket att göra, lite tid. See you later..

We Will Rock You

Hej älsklingar!

Som sagt, fullpackat schema igår så blev inte så mycket bloggande för min del.

Vi började dagen med en bra film, Amazing Grace som handlar om William Wilberforce, en politiker som kämpade för att stoppa slaveriet i USA under sent 1700-tal till början av 1800-talet.  Otroligt bra film. En kvinna säger till William när han blivit mentalt rubbad av allt han fått se i Africa under slavhämtningen:

"It seems to me that if you have a bad taste in your mouth, you spitt i out. You dont constantly swallow it back" Tänk på de allihopa! Det är viktigt att prata ut om saker och ting, för det är då man kan göra underverk!

Efter filmen så åt vi brunch yum yum och fick lära känna fridas mamma lite. :) vid 2 tiden så gick jag och mamma ut och shoppade så att Frida och Calle kunde göra ordning för den fina middagen som vi planerat för mamma. Jag shoppade alldeles för mycket med tanke på att jag för tillfället inte har några pengar och kommer inte få på ett bra tag :S iiih.. När vi kom hem kl 5 så möttes vi av en underbar doft av mat och hela lägenheten var full med tända ljus. Medan Calle gjorde klart det sista i köket gjorde jag mamma fin inför kvällen. Sen blev det vitlök och timjanmarinerad bästek(lamm) ankompanerat med rostade rotfruker och en dijonsås. Mumma. SEN, en av de bästa musikalerna jag någonsin sett "WE WILL ROCK YOU" Oh My Gosh så otroligt jäkla bra den var.. Gaah.

Gör i ordning mamma
Här fixar jag mammas frilla :)

alla
Så här snygga blev vi!

calle och frida
Frida och Calle!

maten
Maten!

ja och mamma
Jag och mamma på Cirkusteatern i Sthlm

cirkus
Smockat med folk

frida och jag
Jag och Frida

mamma och calle
Mamma och Calle

biljetten
Biljetten! :D

Underbar dag!


Resan part 2

Hej kära vänner.

Idag har jag varit sämst på blogga, men blir så när man har fullpckat schema. Mormor väckte mig och mamma kl 7.20 för frulle. Kl 8.45 gick bussen till Linköping där vi skulle ta tåget till sthlm. Jag soooov jättegott på tåget.. haha.. fy så trött jag var.. Om ni inte redan vet, så älskar jag att sova! speciellt på morgonen! Framme i sthlm tog vi tunnelbanan till brorsan som bor i Hornstull, vi åt sushi MUMMS, shoppade lite och sen vidare till Morfar.


Jag och mormor, igår.                         Jag mamma och mormor väntar på bussen.

Mormor
Min snygga mormor i hennes vackra pälskappa!

Mamma
Fixade håret och sminkade mamma idag.. Fining :)

Linnea
Me- Linnéa- Linny West! :P

Hos morfar
Morfar, Mamma, Frida, Brorsan och Carin

Linnea
Jag igen :)

tomtar
Läskiga tomtar

Imorgon blir det fullpackat schema igen. På kvällen ska vi överaska mammi :)

God natt. <3

Resan part 1



Var är vi?? :P haha ÄLMHULT!! Det första man ser är ju såklart IKEA. Snow snow everywhere in Sweden, on my way to my grandma in Linköping and after that we are goin to my brother in Stockholm. Stockholm Stockholm all swedish people are from stockholm right my dear american friends ;) hahah. Love yall!




Haha... 1 vuxen trafikstörning vadå???  Vad menar ni med det SJ?? Påstår ni att VI stör trafiken? Fattar nada!
On my train ticket to Linköping it says; "one adult trafic disturbance" Weeeird!! haha..



Mina snygga skor från San Diego tål inte riktigt kylan här så fick låna mammas vantar för att värma tårna lite. haha.. Ser ut som jag har en jättefot jag vet! höhö, Men är man 183cm så måste man faktiskt ha lite större fötter.. :P

My beloved shoes from SD cant really keep me warm here in Sweden.. I wonder whyyy :P haha.. So i borrowed my moms mittens to keep my toes warm.. I know, it looks like my foot is humongous but being 6'1 requiers big feet ;) haha..


MOMMY AND I <3




Försenade tåg

Nu sitter jag äntligen på tåget mot stockholm efter förseningar både i älmhult och i alvesta. Vi ska göra ett stopp i Linköping för att hälsa på min kära mojmoj Majken. Imorn ska vi till brorsan och det ska bli jätteroligt att få se hur han och hans tjej Frida bor i sthlm. Syrran Johanna har berättat att dom bor jättefint. :)

stängda ögon close up

Här har jag lagt en ljus grund över hela ögat med en guldbrunskimrig skugga i ögongloben. Lägg lite extra längst ut (mot öronen) på ögat och låt det vara ljust innen vid näsroten. Detta skapar en illusion av öppnare ögon! :)

Hoppas det gillas!

See you later alligator!

Same as yesterday

Godmorgon!

Råkade försova mig lite granna idag och tåget går om 50 min så hinner inte lägga upp några bilder på dagens look. Men jag gjorde samma sminkning som igår, trivs väldigt bra i det. Om jag kan lyckas få internet att fungera på tåget så ska jag förklara lite mer hur jag gjorde igår och imorse.. :) glömde ju de igår.. :P

hörs sen. tataaa.

Stockholm imorn!

Imorgon åker jag och min kära mamma till Stockholm för att fira hennes 50års dag och träffa brorsan. Jag kan inte berätta vad vi ska göra än för då läser mamma det och the suprise is not a suprise anymore.. Men kul ska vi ha. Berättar mer om det vid ett senare tillfälle.

Nu till dagens funderingar. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på för sminkning imorn. Kanske en sotig look eller bara naturlig igen eftersom jag ska åka tåg i hundra år, lite lila kanske. ELLLOR om ni har några förslag?!?! Skriv skriv skriv så ska vi se vad jag kan hitta på med era förslag..

Nu ska jag på middag och vänner till familjen..

Peace MTFs!

Todays look

I should try writing a little bit more in english since I have a bunch of friends over in San Diego that doesnt have a clue of what im talking about when I write in swedish. Hah, So for my dear american friends. This is a blog about me, Make up and San Diego(or more what I do in SD) :)

Hoppas ni hänger med nu kära svenska kompisar! Det är ju bra träning det här ;) hihi. I alla fall/Anyways, Här är dagens look/todays look is:

vardagligt

en naturlig, vardaglig sminkning/a natural look. (åh herre gud, känner mig som Victoria Silversedt, SWENGLISH Hej aja, ni får stå ut ;) höhö)

stängda ögon stängda ögon close up

Ställ gärna frågor eller kommentera så jag får vet vad ni tycker.. Let me know what you think :)

pusspuss! xx


Skype!

Nu har jag precis pratat med min kära combo Sara. Det heter väl combo om man bor ihop med sina kompisar eller?? haha. Jag har för mig detta. Iaf, nu längtar jag ännu mera till jag ska åka tillbaka till San Diego och få göra fins i vårt nya hus. Om allt går som planerat så åker Sara dit den 11e och jag är sååå avis på henne. :P höhö, så nu tänkte jag att jag skulle ringa flygbolaget och se om jag kan boka om min resa så att jag kan åka tidigare. Lite tidigare iaf. :) Men först väntar stockholm och sälen. Det ska bli aas najs! :P


Nu ska jag hoppa in i dushen och sen ses vi med dagens look :)


SARA EMMA och ANNIKA I MISS YOU GIRLS!!

The Social Network

Har precis sett filmen "The Social Network" (för andra gången) med min kompis Bella. Mycket intressant film! Tänk att vissa människor alltid hittar en andledning till att stämma folk med mycket pengar. Mark Zuckerberg är alltså den yngsta BILLJONÄREN i världen och har blivit stämd en salig massa gånger på flera miljoners! Bland annat av sin bästa kompis, och tre unga män som påstår att Mark "snott" deras idé. Visst, dessa tre unga män kanske hjälpte Mark genom att så ett litet social network frö i hans hjärna men det krävs mycket mer än en idé för att skapa vad som skapats. Precis som Mark säger i filmen när killarnas advokat frågar om han har Marks fulla uppmärksamhet:

"I think that if you’re clients want to sit on my shoulders and call themselves tall they have the right to give it a try but there is no requirements that I enjoy sitting here and listen to people lie… You have part of my attention you have the minimum amount. The rest of my attention is back at the offices of Facebook where my colleges and I are doing things that no one in this room including and especially your clients are intellectually or creatively capable of doing.!!"

Aaah I love his comeback.

Aja... tillbaka till sminket. hahah.. imorn tror jag jag kör på en naturlig look. I'll show you tomorrow.

Sweet dreams!

Tandläkar besök

Hej Igen.

Usch å fy å bläää, vad ont det gjorde att gå till tandläkaren idag. :S INTE BRA. Tandläkarna sa att jag hade fina och friska tänder men att jag måste ta hand om mitt tandkött bättre. Så det är precis vad jag ska göra. Gick till apoteket och köpte tandtråd, flour och V6! Skärpning på hög nivå är det som gäller nu.

Nu ska jag träffa Bella på Hartmans café.

See you later crazy people!

The "Army Party" Look

Finish

Ögonen

Finish



SÅ HÄR GR DU!




Vit grund vit grund stängda ögon
1. Lägg en ljus skimmrig ögonskugga över hela ögon locket, upp till ögonbrynen. Jag använde mig utav min M.A.C cream eyeshadow 003 nyans # 12.

Ljusgrön Ljusgrön stängda ögon

2. Lägg en ljusgrön ögonskugga från fransraden till ögongloben. Jag använde mig utav Make Up Stores Microshadow, "City Jungle"

Mörkgrön Mörkgrön stängda ögon

3. Dutta på en mörkare grön skugga med lite skimmer ovanpå den ljusgröna skuggan. Börja utifrån och jobba in mot näsan så att de blir som ljusast innen vid näsan. Jag använde mig utav Make Up Stores Eyedust "amazonaz"
Svart touch, sudda ut skarpa linjer Svart touch, ögon stängda

4. Sudda ut de skarpa linjerna precis ovanför ögongloben med hjälp av den ljusa basfärgen du använde i början. Jag la till en liten svart touch i ögongloden för att ge lite mer effekt.

Eyeliner Eyeliner

5. Applicera eyeliner längst med hela fransraden där uppe och tre fjärdedelar där när och sen maskara och så är du klar!

Hoppas ni gillar det :)

Puss och hej!

Resan hem...

... till älmhult var såååå lång! Men tack vare min kära kompis Victor som kunde roa mig med roliga sms så överlevde jag. ha. TACK VICTOR!


Jag längtar såååå tills jag får min iPhone lagad. Till er som inte vet så har jag lyckats ta sönder den rätt så jävla hårt. Skulle ju låsa upp den så att jag kunde använda den både i Sverige och USA, men det gick inte så bra. Så nu är jag iPhone lös vilket suger! Längtar också till jag kommer till San Diego igen, för då kan jag starta mitt bloggande på allvar. Jag ska köpa en macbook och fixa min iPhone och då blir livet helt plötsligt så mycket lättare. tjohoo.. Usch så ytligt det lät! Nej, jag är ingen fjolla som dör utan mina prylar, bara lite! Nä men seriöst, iPhonen underlättar mycket i vardagen, alla ni som har en vet ju vad jag menar!

Imorn funderar jag på en grön ögon make up. Ser fram emot att experimentera fram min look. Med de säger jag God natt så ses vi imorn med resultatet av experimentet.

SWEET DREAMS BITCHES!


Dagens look

En halvsotig look med ljusrosa, glittrig läppglans
Ögonen:
Bas (över hela ögonlocket upp till ögonbrynet): Isadora Eye Shadow Quartet #58 GOLDEN PARADISE. (Nyans #2)
M.A.C cream eyeshadow 003 (från fransraden till ögongloben, under ögat)
Isadora Eve Shadow Quartet #48 BRONZING PLUM (över det svarta, "sudda" ut det skarpa linjerna)
Läppar:
Victorias Secret, Beauty Rush BUBBLE IT UP.
Sminkning fram
blundar
Som sagt, är inte professionell... ÄN ;) Kör på känsla!
Take care my Friends.

INSPIRERAD

Jag har blivit inspirerad, vilket känns as bra!
Jag har varit i USA i ett helt år nu och pluggat till Inredare. Efter den här första terminen så har jag insett att det inte är inredare jag vill bli utan det är smink jag vill hålla på med. Min dröm är att bli en framgångsrik Make Up artist. Så jag googlade Make Up blogg och hittade Linda Hallbergs Smink blogg.. Hon är min inspiration!
Jag tänker så här: Dagens sminkning och livet i San Diego! Det får räcka än så länge. Jag har inte listat ut vilken utbildning jag ska ta än, när det gäller make up, så ni får följa med mig på resan dit!
Let the show begin!!!

Tack Victoria Franz

Jag vill först tack Victoria för att du hjälpte göra min blogg!! Det blev ju kalas bra! Tack!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0